Mare parte dintre noi, din cauza lipsei de energie, cand ajungem acasa dupa ce am petrecut toata ziua intr-un scaun de birou, consideram ca  scapam de stres si oboseala aruncandu-ne intr-un alt scaun. Aceasta abordare nu este benefica, deoarece formeaza un stil de viata sedentar si nesanatos. Miscarea este esentiala pentru un trup si o minte sanatoase!

Desi ne pare greu sa credem, in vremurile actuale cand timpul pare a nu fi suficient si suntem din ce in ce mai acaparati de  activitati statice, motivatia este cel mai important aspect daca ne dorim sa facem miscare.

Ca sa fie eficienta, si pe intelesul nostru, motivatia in sport poate sa fie redusa le doua dimensiuni, fiecare dintre noi sa se regasesaca int-una dintre ele:

  • In primul rand este vorba despre persoanele cu entuziasm.

Atunci cand suntem foarte motivati, ne place sa facem miscare, ne plac antrenamentele si suntem nerabdatori sa mergem in sala de sport. Este cazul ideal, in care rezultatele apar rapid si activitatea persista ducand si mentinand un stil de viata sanatos.

  • In al 2-lea rand si cel mai comun, este vorba despre persoanele care trebuie sa aiba un motiv bine stabilit. Ca de exemplu: ne dorim sa facem miscare pentru a fi mai aratosi si/sau mai sanatosi.

Aici este nevoie de motivatie suplimentara, sau putem sa o numim si motivatie din exterior. Daca simtim ca ne dispare cheful de miscare, trebuie sa ne automotivam rapid si sa gandim in felul urmator : in general, noi oamenii nu suntem prea entuziasmati la gandul ca trebuie sa ne trezim cu o ora mai devreme pentru a ne antrena, dar suntem motivati daca stim ca executand programul sportiv acum, cel mai probabil:

  • vom arata fabulous in costumul de baie
  • outfitul preferat se va aseza perfect pe formele noastre frumos conturate
  • energia va fi debordanta atunci ca vom iesi cu prieteni
  • mintea noastra va straluci la serviciu
  • buna dispozitie va atrage noi prieteni si noi oprtunitati

Si daca este nevoie, putem sa mai gasim nenumarate motive pentru care miscare este benfica, pentru ca intr-adevar exista si le putem gasi fiecare pentru ceea ce ne dorim sa dobandim.

Acestea fiind notate, ca si concluzie, recomandarea este ca atunci cand ne planificam sa incepem un program de miscare, este important sa anticipam obstacolele care pot sa apara in calea antrenamentului, si cel mai des obstacol intalnit este lipsa motivatiei. Automotivandu-ne in permanenta vom reusi sa continuam programul de miscare pentru a ne bucura de reusita, care garantat este fantastica si merita sa fie simtita de fiecare dintre noi!

Ne vedem in Alexandreea Club, profesionistii nostri ne ajuta in alegerea celor mai bune exercitiile potrivite pentru trup si suflet!