De-a lungul timpului, atunci cand am facut recomandari cu privre la pasii care trebuie urmati in sala de sport ne-am lovit de replica: “Un antrenor personal este un cost suplimentar nejustificat, noi stim cum sa facem sport”.

Din experienta noastra, va spunem cu certitudine ca un antrenor personal nu este o pierdere de bani, ba din contra, cu ajutorul lui iti atingi mult mai repede si mai ales mult mai corect obiectivele.

Orice antrenor personal are studii specializate si experienta, acumulate in timp cu multa munca si implicare. Asa cum un constructor stie cum trebuie sa faca o cladire rezistenta, asa si un antrenor individual stie cum trebuie lucrat pentru ca rezultatul final sa fie atins cat mai repede si cat mai corect . El stie sa-ti evalueze potentialul, sa-ti dea sfaturi cu privire la exercitiile fizice, cu privire la alimentatie si stie sa te motiveze.

Cateva motive pentru care sa apelezi la un antrenor individual:

  1. Iti evalueaza indicii corporali si starea de sanatate pentru a-ti face un program adaptat rezistentei tale.
  2. Stabileste impreuna cu tine un obiectiv pe care puteti sa-l realizati impreuna intr-un mod cat mai corect.
  3. Te ajuta sa nu epuizezi organismul, iti dozeaza corect antrenamentul in asa fel incat sa poti sa urmezi un program cu regularitate si rigurozitate.
  4. In functie de obiectivul si rezistenta organismului tau, stie sa-ti recomande aparatele si sa te ajute sa le folosesti corect.
  5. Lucrul cu greutatile, cu aparatele sau stimularea organismului peste limite, pot sa duca la accidentari destul de grave. Recomandarile antrenorului te ajuta sa te feresti de aceste neplaceri.
  6. Te motiveaza, te incurajeaza si-ti prezinta situatia reala cu privire la realizarea obiectivului tau.
  7. Iti face antrenamentele mai placute. Transforma un antrenament considerat greu intr-o experienta amuzanta, placuta si provocatoare.

In concluzie, tu stii sa faci sport dar ai nevoie de un specialist care sa te ajute sa-ti atingi obiectivul final.

Ce spunem noi este ca pentru rezultate eficiente si de durata, vei avea intotdeauna nevoie de un specialist. Iar in sport, specialistul tau este antrenorul personal.