Efortul pe care il depunem atunci cand practicam sport, antreneaza pierderi semnificative de energie. Tocmai de aceea, bauturile nutritive si alimentatia trebuie sa fie corect adaptate stilului de miscare practicat.

Acestea trei: hidratarea, alimentatia si miscarea, merg in paralele pentru a acoperi necesitatile planului biochimic.

Hidratarea corecta stimuleaza metabolismul si regleaza temperatura corpului, alimentatia sanatoasa aduce aport nutritiv si stimuleaza capacitatea sportiva iar miscarea ajuta la eliminarea deseurilor si toxinelor, toate ajutand la o buna functionare a organismului.

Sportul, alimentatia si hidratarea sunt stans legate atunci cand vine vorba despre un mod de viata sanatos. Cu cat faci mai  multa miscare cu atat trebuie sa consumi mai multe alimente si bauturi nutritive.

Este important sa acordam atentie si tipurilor de alimente pe care le consumam inainte sau dupa miscarea sportiva. Carbohidratii si lipidele au rolul de a furniza energie organismului pentru efortul la care urmeaza sa fie supus, iar proteinele lucreaza la constructia masei musculare si la refacerea ei dupa antrenament.

Hidratarea este o etapa care nu trebuie neglijata atunci cand facem sport. O conditie pentru fiecare activitate sportiva este o balanta echilibrata a fluidelor chiar de la inceput. Pre-hidratarea, hidratarea in timpul miscarii sportive si post-hidratarea sunt aspecte subiective si sunt infulentate de factorii climatici, de echipamentul purtat,  precum si de intensitatea si durata exercitiilor fizice.

Un mod de viata sanatos nu este atat de complicat precum pare, dupa ce invatam sa ne ascultam organismul!