Deja se cunoaste ca ascultatul muzicii in timpul exercitiilor sportive este antrenant si benefic. Cunoasteti ca muzica va stimuleaza si va ajuta sa va indepliniti mai repede obiectivele. Dar stiti cum?

In urma unor cercetari facute, s-a demnostrat ca muzica distrage atentia de la efort, ajutand organismul sa se autodepaseasca. Cu cat ritmul este mai alert, cu atat va exista mai multa informatie pe care creierul va fi ocupat sa o asimileze, pentru ca organismul sa simta mai putin durerea provenita de la exercitiile fizice. Atentie insa, ritmul este bine sa-l stabilesti in functie de potentialul organismului si obiectivul propus. Un tempo lent nu este antrenant iau un tempo prea ridicat poate sa fie danunator prin supasolicitarea organismului.

Muzica este benefica si la incheierea sedintelor de antrenament ajutand la relaxarea organismului. 

Un alt motiv pentru care muzica este recomandata in timpul sportului este ca te impulsioneaza motivational. Iti aminteste de oameni, locuri si situatii care iti imbunatatesc starea de spirit, prin acest mod crescandu-ti capacitatea de efectuare a exercitiilor. Melodiile au capacitatea de a te ajuta sa iesi din rutina, sa evadezi din prezent si sa-ti depasesti imaginatia. Te motiveaza sa-ti atingi mai repede obiectivele.

Muzica nu reprezinta o cale sigura de crestere a performantei sportive insa si-a castigat cu siguranta un loc binemeritat printre metodele de stimulare a organismului.

Alege-ti melodiile perferate si lasa-te purtat de val!