In ceea ce priveste miscarea sportiva, in marea majoritate a cazurilor suntem constienti doar de lucrurile evidente: ca exercitiile ne tonifica muschii si ne ajuta sa ne mentinem in forma, ca ne fac sa aratam mai bine si sa fim mai tonici.

Dar pe langa aceste aspecte care se observa cu ochiul liber, miscarea sportiva mai aduce si alte beneficii organismului nostru, cum ar fi:

  1. Sportul ne face creierul mai activ si ne ajuta sa gandim mai liber, prin eliberarea de endorfine care ne fac sa ne simtitm mai relaxati si ne imbunatatesc functia mentala. Studiile ne arata ca miscarea tine in alerta neuronii.
  2. Sportul de intensitate medie si pe termen lung ne face inima mai puternica, prin imbunatatirea circulatiei sanguine.
  3. Miscarea sportiva ne face pielea mai elastica si ne face sa aratam mai tineri. Cand ne antrenam, stimulam circulatia sangelui in corp si implicit antrenam colagenul din piele. Iar prin enzimele din transpiratie, reducem riscul de eczeme si alte iritatii cutanate.
  4. Miscarea sportiva ne face oasele mai puternice. Creste asimilarea de calciu in oase, le intareste si reduce riscul de fracturi.
  5. Miscarea moderata si regulatata face un spate mai relaxat. Facand sport intarim muschii spatelui, coloana vertebrala fiind ajutata de masa musculara, impreuna ajutand pentru un spate mai relaxat.
  6. Daca facem sport regulat ne creste imunitatea. Miscarea ajuta sistemul imunitar sa elimine toxinele si sa ramana in forma.
  7. Sportul stimuleaza digestia. Antrenamentele stimuleaza digestia si ajuta metabolismul sa arda mai rapid grasimile.

 

Suntem obisnuiti sa privim sportul ca pe o corvoada, dar sportul practicat regulat este sanatate curata!

 

Ne vedem in sala de sport!