Miscarea este esentiala pentru sanatatea noastra, iar practicarea unui sport constant si constient ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si energici.

In beneficiul sanatatii noastre este important sa facem miscare, insa acest lucru nu-i intotdeauna suficient, deoarece in momentul in care este solicitat, organismul consuma rapid mineralele si vitaminele asimilate, cantitatile de fier, iod si zinc scad, nevoia de calciu creste si daca organismul nu este alimentat corespunzator apare epuizarea. Alimentatia bogata in legume si proteine plus un nivel de hidratare corect, pot sa acopere nevoile organismului, dar nu este intotdeauna este suficient.

Atunci cand are lipsuri, organismul poate resimti dureri musculare in timpul efortului fizic, poate sa apara ameteala, oboseala si o stare generala proasta, toate acestea putand duce la renuntare.

Asadar, in spatele renuntarii la miscare nu stau intotdeauna lipsa de motivatie si rezultatele slabe, poate sta nevoia organismului de a primi ceea ce-i lipseste. Solutia este sa incercam sa ne intelegem corpul si sa-i oferim resursele necesare care sa-l sustina in timpul miscarii sportive.

Organismul consuma rapid resursele din alimentatie atunci cand este solicitat, motiv pentru care inainte sa incepem un regim alimentar sau un program de exercitii fizice este recomandat sa consultam un specialist pentru a ne recomanda un nivel de alimentatie corespunzator si daca este nevoie un supliment de vitamine. Trebuie sa intelegem ca pentru organism, miscarea sportiva este un efort suplimentar care consuma din resursele proprii, resurse care trebuie restabilite.

Contrar unor pareri care asociaza suplimentele alimentare cu persoanele care-si doresc patratele si muschi proeminenti, trebuie sa fim constienti ca vitaminele, mineralele, aminoacizii sunt esentiali cand facem sport, nu pentru a ne transform in culturisti , ci pentru a ajuta organismul sa functioneze in parametrii corespunzatori.

Concluzia este ca atunci cand decidem sa facem sport, este recomandat sa apelam cu incredere la un specialist care sa ne ghideze atat pentru a executa exercitiile corespunzator cat si pentru a ne alimenta organismul in asa fel incat sa nu resimtim consumul suplimentar datorat miscarii sportive.

Ne vedem in sala de sport, mai energici si mai bucurosi!