Micul dejun constituie mancarea care se serveste dimineata, fiind considerata masa cea mai importanta a zilei.

Un mic dejun echilibrat este cel mai bun inceput de zi. Avem nevoie de o combinatie de carbohidrati, fibre, proteine, vitamine si minerale. Pentru ca se regasesc in majoritatea mancarurilor, practic putem manca orice ne place, atata timp cat alegem pentru micul dejun diferite grupe de alimente: cereale, fructe, lactate si binenteles un pahar cu apa.

Fiind considerata una dintre cele mai importante mese ale zilei se recomanda sa nu ne abatem de la servirea ei. Daca nu se serveste micul dejun, inseamna ca ne punem in pericol greutatea, pentru ca vom avea pofta mai mare de mancare in a doua parte a zilei si vom fi tentati de o cina copioasa. Deasemena se recomanda ca masa de dimineata sa fie consistenta pentru ca dimineata depozitele de energie sunt epuizate. Daca nu alimentam organismul cu tot ce are nevoie, el incepe sa conserve energia si sa arda mai putine calorii, ducand tot spre cresterea in greutate.

Pentru un echilibru al micului dejun amintiti-va formula: lapte + fructe + cereale + apa, pentru a satisface nevoile organismului.

Lactatele ne ofera proteine, calciu, vitamina A si D, benefice pentru rezistenta oaselor.

Fructele sunt esentiale pentru ca ofera vitamine si glucide usor de asimilat. Sunt bogate in fibre care ajuta la curatarea organismului si au un continut ridicat de apa.

Cerealele sunt bogate in vitamine, minerale si fibre, oferindu-ne energia de care avem nevoie pentru intreaga zi.

Apa ajuta la hidratatea si purificarea organismului.

Probabil ca toti ne-am intrebat la un moment dat: dar sportivii ce mananca dimineata?! Ei bine, trebuie sa stiti ca nimeni n-are o reteta fixa. Toti au propria versiune a micului dejun perfect, bazat pe o masa care ofera elemente nutritive solide, energie şi nu in ultimul rand un gust bun.

Potrivit unui studiu recent, persoanele care obisnuiesc sa manance la micul dejun au de aproape 5 ori mai putine sanse sa devina obeze decat cele care nu fac asta. Deci, daca va doriti o silueta de invidiat, sa nu sariti peste micul dejun!

Ne vedem la miscare @ Alexandreea Club Fitness and SPA!