Prima regula a unui stil de viata sanatos si a unui sistem imunitar rezistent este miscarea. Sportul practicat cu regularitate fiind important pentru o viata sanatoasa.

Se stie ca exercitiile fizice sunt benefice organismului insa trebuie tinut cont ca exercitiile epuizante pot sa slabeasca sistemul imunitar. Exercitiile recomandate pentru sporirea imunitatii sunt cele relaxante si linistite ca si Yoga sau Pilates. Exercitiile istovitoare, daca organismul nu este pregatit pentru efort suplimentar, sunt creatoare de stres si pot sa faca mai mult rau decat bine.

Exercitiile fizice sunt benefice organismului, reprezintand cea  mai buna modalitate de eliminare a toxinelor. Prin respiratia puternica eliberam toxinele din plamani, prin transpiratie eliminam deseurile din organism, prin activitatea musculara deplasam reziduurile prin vasele limfatice. Daca nu respiram corect, nu transpiram si nu miscam muschii, deseurile raman mai mult timp in organism afectand sistemul imunitar si functiile organismului.

Exercitiile fizice ajuta si in combaterea infectiei. Cresterea temperaturii corporale din timpul exercitiilor fizice poate prevenii dezvoltarea bacteriilor.

Exercitiile fizice indeparteaza stresul. O cantitate mai redusa de hormoni ai stresului poate duce la o imunitate mai buna.

Faceti sport! Miscare sportiva este benefica, dar fiti atenti la masura, suprasolicitarea organismului nu este buna. Secretul consta in autocunoastere!

Ne vedem la miscare in Alexandreea Club!