Pe timp de iarna, pentru a mentine constanta temperatura corpului, organismul necesita mai multi nutrienti. Din acest motiv este recomandat sa consumam alimente preparate prin fierbere sau coacere si cu cat mai multe condimente.

Regula principala pe timp de iarna este efectuarea miscarii fizice! Pentru a menține un nivel optim al metabolismului, al dispoziţiei si a formei fizice, este recomandat sa facem cel putin 30 de minute de miscare sportiva.

Pe masura ce temperatura din termometre incepe sa scada, trebuie sa ne adaptam alimentatia si sa ne pregatim organismul pentru a face fata frigului. Nutritionistii ne dau cateva sfaturi cu privire la alimentatia iarna: este important sa  consuma grasimi sanatoase pentru un rol termoizolator, sa consumam bauturi fierbinti pentru antioxidantii pe care-i contin si pentru hidratare,  sa consumam supe pentru a manca mai putin si mai echilibrat iar pentru accelerarea metabolismului sa folosim cat mai multe condimente.  Sa nu uitam de hidratare, consumul de apa este foarte important si pe timp de iarna.

Activitatea fizica fiind mai redusa pe timp de iarna, alimentatia sanatoasa este obligatorie, legumele si fructele de sezon avand prioritate.

Sa nu uitam de sistemul imunitar care trebuie tonifiat in permanenta pe timp de iarna, astfel ca fructele de sezon, in special citricle, reprezinta o buna sursa de vitamine si minerale.

Tineti minte – activitatea fizica si alimentatia sunt importante pentru o viata sanatoasa si frumoasa!

Ne vedem la miscare in Alexandreea Club Fitness and SPA.