Echilibrul unui stil de viata sanatos trebuie sa-l gasesaca fiecare pentru el insusi.

Fiecare isi alege modul in care traieste. Daca iti doresti sa duci o viata lunga si frumoasa, solutia este sa alegi un stil de viata sanatos!

Acestea fiind scrise, noi am tras si cateva invataturi utile pentru schimbarea stilului de viata, care speram sa-ti fie de folos:

  1. Atunci cand servesti masa, asigurate-te ca te dedici actului in sine. Alege cele mai bune alimente si savureaza-le dedicandu-te mancatului constient. Nu uita de hidratare, consumul de apa purifica organismul!
  2. Miscare fizica este esentiala. Orice tip de miscare te fereste de boli si iti prelungeste viata. Mersul in sala de fitness este o solutie perfecta pentru sport si socializare.
  3. Pentru a te simti plin de energie, ofera-i organismului tau timp pentru odihna. Trezeste-te la ora fixa in fiecare zi si atunci cand te simti epuizat incearca sa te odihnesti.
  4. Renunta la stresul suplimentar. Iti pot fi de ajutor sportul, meditatia si iesirile cu familia/prietenii.
  5. Gandeste pozitiv. Gandirea pozitiva este benefica pentru sanatatea ta mentala dar si pentru cea fizica, pentru ca starea buna din interior se vede si la exterior. Te pot ajuta cartile de dezvoltare personala si citatele pozitive.
  6. Nu uita de moderatie! Incearca sa gasesti echilibrul in tot! Poti sa faci si sa consumi ce-ti place daca ai gasit modalitatea prin care sa compenezi (de exemplu: daca mananci mai mult, faci miscare si mai mult).

Mai este o regula extrem de importanta in fata careia precedentele reguli isi pierd valoarea. Hraneste prima data partea cea mai importanta a corpului tau, mintea, apoi sufletul, iar celelalte vor veni de la sine. Bucuria, pe care uneori o poti avea doar in imaginatie, este cea care iti lumineaza viata, ai nevoie de ea ca hrana zilnica.

Si sa nu uiti ca trebuie in permanenta sa pastrezi echilibrul intre energia consumata prin efort si energia obtinuta prin odihna si activitati care te fortifica.

Noi credem ca o sanatate buna este rezultatul deciziei fiecarui om. Alege intelept!

Ne vedem la miscare si socializare in Alexandreea Club Fitness and Spa!