Fiecare inceput de an este un prilej bun pentru a face bilantul realizarilor si planuri pentru viitor. Este acel moment cand analizam care sunt partile pe care putem sa le imbunatatim si suntem mai determinati ca oricand sa ne apucam de activitati noi. Pentru marea majoritate dintre noi una dintre activitati este si imbunatatirea sanatatii si a conditiei fizice prin miscare sportiva! Iar daca de sarbatori am mai acumulat si cateva kilograme in plus, suntem si mai motivati.

Insa daca motivatia nu este suficient de puternica putem sa o luam treptat. Am notat cateva motive bine intemeiate pentru care merita sa ne apucam de sport!

 • Suntem mai energici: daca ne incepem ziua cu un mic dejun sanatos si o ora de sport, vom deborda de energie toata ziua si va trece ziua intr-un mod mult mai placut! Aceasta stare se datoreaza atat oxigenarii organismului, cat si cresterii rezistentei la efort. 
 • Suntem mai optimisti: datorita endorfinelor, care sunt hormonii fericirii, eliberate dupa un antrenament de o ora, vom fi mai veseli si vom gasi mult mai usor solutii pentru eventualele probleme neprevazute care apar de-a lungul zilei.
 • Suntem mai sociabili: prieteniile pe care ti le faci practicand sport sunt create intr-o atmosfera pozitiva si destinsa care duce spre imbunatatirea cercului social.
 • Suntem mai buni organizatori: daca includem in fiecare zi o ora de sport si respectam mesele principale, ne vom organiza mult mai bine si vom fi mai efecienti.
 • Suntem mai increzatori in fortele proprii:  nu conteaza atat de mult parerea celor din jur. Daca noi ne simtim bine in propriul corp vom transmite acest sentiment si celorlalti si vom fi mult mai apreciati si iubiti de cei apropiati.
 • Suntem mai rezistenti la miscare: daca reusim sa respectam un program de antrenament zilnic si mancam sanatos, vom reusi sa ne dezvoltam treptat musculatura si sa capatam rezistenta fizica necesara pentru activitati energice.
 • Suntem mai rezistenti la durere: studiile au aratat ca practicarea sportului creste rezistenta la durere a organismului. Acest lucru poate avea legatura cu beneficiile activittaii fizice asupra creierului, care secreta serotonina. 
 • Suntem mai sanatosi fizic: starea de sanatate se va imbunatati de indata ce mancam mai natural si avem activitate fizica constanta. Sistemul imunitar va fi mai puternic.
 • Suntem mai sanatosi psihic: grijile de zi cu zi reprezinta un motiv de stres, iar acesta poate duce la instalarea unor nevroze sau a unor depresii. Daca reusim sa facem sport zilnic, ne vom ocupa minte cu lucruri constructive si vom gasi solutii pentru fiecare problema.
 • Suntem mai creativi: un creier bine oxigenat este un creier care lucreaza mai repede. Indiferent de problemele care se vor ivi pe parcursul zilei, noi vom da dovada de creativitatea necesara pentru a le solutiona. 
 • Suntem liberi sa practicam sportul la orice varsta: este foarte placut sa stii ca poti sa ai o activitatea pe care o sa o poti pastra pe viata. Indiferent ca ai 4 sau 94 de ani, tot vei gasi o forma de miscare pe care sa o poti practica.

2019 bine ai venit, sa stralucesti pentru noi! 🙂