Cand ne gandim la meditatie, de cele mai multe ori consideram ca este un mijloc foarte lent de a ne ideplini visurile.  Aprofundand, realizam ca meditatia poate sa fie cheia care ne ajuta sa devenim mai concentrati si mai pozitivi pentru a duce la indeplinire ceea ce ne-am propus.

Atat in viata de zi cu zi cat si in sport, meditatia ne face bine. Desi este dificil sa masuram efectele directe ale meditatie asupra faptelor noastre, meditatia ne invata sa ne relaxam, sa ne concentram, sa gandim mai pozitiv cu privire la performantele noastre.

Daca pentru o sedinta de sport ne pregatim printr-o scurta perioada de meditatie motivationala, efectul pozitiv al exercitiilor pe care le executam apare mai repede si persista mai mult.

Cea mai simpla practica de meditatie implica pur și simplu sederea linistita cu ochii inchisi si o minte limpede aproximativ 20 de minute, ca o modalitate de concentrare și reducere a stresului. Nu avem nevoie de niciun echipament special pentru a practica meditatia, dar poate fi greu sa ne eliberam mintea timp de 20 de minute. Prin incercari repetate si perseverenta vom reusi sa practicam meditatia si sa ne ducem la indeplinire planurile.

Sportul poate sa devina o usa deschisa pentru potentialul nostru nemarginit daca practicam meditatia motivationala inainte de miscare.

Cu o minte concentrata, emotii calme si atitudine corecta, intensitatea si bucuria cu care se confrunta sportul pot deveni meditatii. Asa, starea noastra poate sa fie una de relaxare si bucurie atat in timpul meditatiei cat si in momentul in care executam exercitiile sportive.

Aspectul interior al sportului este o dimensiune pe care oricine o poate adauga la formarea  fizica si mentala actuala. Aceasta dimensiune noua ne permite sa ne imbunatatim performantele fizice, dar, de asemenea, face ca satisfactia noastra din sport sa fie profunda si durabila.

Ne vedem in Alexandreea Club, aici specialistii nostri va ajuta cu cele mai bune sfaturi!

.