Vremea frumoasa si soarele stralucitor ne anunta ca primavara este pe punctul de a-si face aparitia. Hainele sunt din ce in ce mai subtiri, ceea ce inseamna ca formele corpului nostru sunt mai expuse. Starea noastra de spirit este schimbatoare deoarece, cu toate ca nu intotdeauna sesizam, corpul si psihicul nostru resimt foarte puternic aceste variatii de temperatura care se petrec la schimbarea dintre anotimpuri. Prin urmare, atat fizicului cat si psihicului trebuie sa le acordam o atentie deosebita in aceasta perioada.

Sportul si alimentatia sanatoasa sunt solutia ideala pentru ca trecerea dintre anotimpuri sa nu ne afecteze sub nicio forma.

Cunoscand cat de important este sportul pentru sanatate si pentru psihic, este important sa ne improspatam fortele pentru a intampina primavara intr-un mod cat mai placut.

Pentru ca aceste forte proaspere sa fie si rezistente, ne sunt propuse cateva sfaturi care sa ne ajute:

  1. Motivatia! Cu toate ca noi constientizam importanta sportului pentru fizicul si psihicul nostru, uneori avem tendinta sa renuntam. Motivandu-ne, vom reusi sa depasim acest impas. Si putem face acest lucru amintindu-ne ca dupa sezonul de primavata vine vara, anotimpul hainelor subtiri si mai ales al costumelor de baie, anotimpul zilelor lungi si mai ales al iesirilor dese. Dorinta pentru un trup aratos si dorinta pentru un surplus de energie, ne vor ajuta sa ne simtim motivati in a continua miscarea fizica.
  2. Energizarea! Cu toate ca in general avem o dieta sanatoasa, primavara vine cu numeroase avantaje in ceea ce priveste alimentatia – legumele si fructele de sezon. Acestea ne vor ajuta la redresarea organismului dupa anotimpul rece, oferindu-ne vitaminele si mineralele necesare. Urzicile, spanacul si loboda sunt surse importante de vitamina C si complexul B, bogate in fier, saruri, calciu, potasiu, magneziu, acid folic si proteine, ajutand organismul sa fie mai puternic si energic. Ciresele, fragii si capsunele sunt fructe care ajuta la detoxifierea organismului, continand vitamine, fosfor, fier si saruri.
  3. Innoirea! Chiar daca poate parea o fita, pentru psihicul nostru este important sa ne schimbam echipamentul. Aceasta schimbare ne reda entuziasmul si placerea de a face sport.
  4. Trezirea de dimineata! Primavara ziua este mai lunga, soarele rasare mai devreme si ne ofera oportunitatea de a face sport in prima parte a zilei. Antrenamentul de dimineata este revigorant, energizant si benefic psihicului pentru o zi intreaga de munca.
  5. Fara excese! Daca primavara ne incarca cu energie si simplul gand ca se apropie sezonul costumelor de baie ne motiveaza, asta nu inseamna ca trebuie sa ne depasim limitele propriului organism. Abordarea antrenamentelor cu moderatie si cresterea progresiva in dificultatea exercitiilor sunt importante pentru a nu intampina dificultati (accidentari, febra musculara) in programul nostru sportiv.

Sa intampinam primvara cu buna dispozitie! Ne vedem in Alexandreea Club!