Traim intr-o perioada in care intreaga societate este canalizata pe munca. Actualul stil de viata este unul agitat, tot ceea ce intreprindem fiind facut in graba.

Pentru a compensa aceasta agitatie,  fiecare dintre noi avem nevoie de timpul propriu de relaxare.

Relaxarea are puteri miraculoase daca nu este asociata cu lenevirea.

Asadar, este important sa cunoastem diferentele dintre relaxare si lenevire. Relaxarea produce energie, lenevirea se hraneste cu energie. Relaxarea este benefica, lenevirea poate sa fie daunatoare.

Un om care leneveste, privit din exterior pare ca nu face nimic, dar el isi poate face rau. Mintea, daca nu este canalizata constructiv, poate crea ganduri daunatoare.

Relaxarea trupului si a mintii vindeca si intareste organismul. Un om care acorda timp relaxarii, este un om ager la trup si minte, un om care-si traieste propria viata.

Tehnicile de relaxare sunt la indemana oricui si fiecare poate sa se relaxeze dupa bunul plac. O parte dintre noi se relaxeaza facand yoga, altii inotand. Unii prin masaj, altii prin sport. Plimbarea sau mersul pe bicicleta sunt metode de relaxare eficiente. Cititul sau gatitul sunt activitati exceptionale pentru a le practica in timpul liber. Muzica perferata ajuta la o mai buna relaxare. Meditatia este o solutie foarte buna.

Concluzia: sa ne hranim mintea cu ganduri pozitive, sa practicam tipul de miscare preferat, sa citim, sa gatim si sa iesim la plimbare ori de cate ori avem putin timp liber. Bineinteles ca si statul intr-un fotoliu confortabil este benefic, atata timp cat mintea este indreptata spre ganduri pozitive.

In general toate tehnicile de relaxare sunt eficiente daca suntem atenti la ceea ce gandim, daca traim in prezent si daca organismul nostru beneficiaza de orele de odihna necesare.

Evita lenevirea si practica relaxarea in Alexandreea Club! 

Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a va acorda cele mai bune sfaturi!