Am fost intrebati in repetate randuri care este modalitatea noastra principala prin care motivam oamenii sa vina la sala si cum reusim sa-i directionam catre tipul de miscare potrivit?!

Ei bine, unul dintre cele mai importante lucruri pe care putem noi sa le facem, este sa le amintim ca principalele motivatii ca sa faca sport si sa gaseasca tipul de miscare potrivit, sunt autocunoasterea imbinata cu obiectivul. Nu exista organism care sa nu aiba nevoie de miscare, pentru ca miscarea inseamna viata. Ceea ce misca are viata, tot asa cum ceea ce nu misca este lipsit de viata.

Atunci cand nu gasesti niciun motiv sa faci miscare, ba mai mult gasesti si cele mai banale scuze, mai bine ia o pauza si incearca sa te descoperi. Incearca sa-ti dai seama care sunt nevoile organismului tau si o sa reusesti sa alegi directia corecta, care implica cu siguranta si miscarea.

Asa ca, gandeste-te, pe tine ce te-ar motiva sa te apuci de sport? Nu trebuie sa fie ceea ce il motiveaza pe prietenul cel mai bun, poate fi cel mai ciudat lucru, dar acest lucru sa aiba sens in imaginatia ta.

Asa cum nu toti avem abilitati de pilotaj, tot asa, nu toti suntem potriviti pentru clasa de kangoo jumps. Deci, daca pentru unul dintre prietenii tai a dat randament clasa de cycling, asta nu inseamna ca si pentru tine este potrivita. Nu toti oamenii sunt facuti pentru acelasi tip de miscare si nici pentru acelasi program. Suntem diferiti si avem nevoi diferite. Din acest considerent trebuie sa te cunosti pe tine pentru a alege calea corecta pentru indeplinirea obiectivului tau. Daca alegerile sunt facute corect, atunci orice activitate se poate face cu placere si rezultatul va fi pe masura asteptarilor.

Daca ai incercat sa mergi la sala dar nu-ti place, daca ai incercat sa-ti reglezi alimentatia dar rezultatele nu au fost cele asteptate, inseamna ca nu ai facut alegerile corect. Schimba tipul de miscare pe care nu-ti face placere sa o faci, cu alta, pana cand o gasesti pe cea care ti se potriveste. Schimba alimentele care nu-ti plac sau nu sunt satioase pentru tine, cu alte alimente care au aceleasi proprietati dar care-ti face placere sa le consumi.

Persoanele care pot sa-ti dea cele mai bune sfaturi sportive sunt instructorii sportivi, apeleaza cu incredere!

Cu atentie si rabdare, reusesti sa-ti indeplinesti obiectivele!

Ne vedem in sala de sport!