A venit iarna, dar cu atat mai mult nu trebuie sa renuntam la activitatile fizice chiar daca din cauza temperaturilor scazute ni se pare mai neplacut sa iesim din casa.

Cu cat temperatura este mai scazuta afara, cu atat aportul caloric este mai mare iar sportul ne este mai necesar, pentru ca ne ajuta sa ne mentinem in forma. In plus, sportul practicat in sezonul rece este mult mai eficient, fiindca temperatura mai scazuta ne ajuta sa scapam mai usor de kilogramele nedorite. De asemenea, un alt avantaj major al practicarii sportului iarna este acela ca intareste sistemul imunitar, protejandu-te de afectiunile specifice iernii. 

Starea de bine pe timpul rece ne-o putem crea prin stabilirea unei nutriții echilibrate combinata cu activitati sportive. Dieta echilibrata asigura organismului necesarul de vitamine, minerale, carbohidrati sanatosi, proteine si fibre iar sportul intareste organismul. Este necesar sa acordam o atentie deosebita consumului de proteine care este important pentru construcția musculara, iar daca il asociem si cu o activitate sportiva, pe langa cresterea masei musculare reusim sa reducem procentul de grasime din organism.

Sfat: Mergi la sala,  acum este sezonul salilor de sport.  Poti sa alegi sala de fitness sau clasele de aerobic si spinning. Mai poti incerca inotul, dansul, clasele de yoga sau pilates. Variantele sunt multe, sigur gasesti tipul de miscare care sa ti se potriveasca!

Ne vedem in  Alexandreea Club Fitness and SPA.